18 Ağustos 2010 Çarşamba

wang du..

" Femme, Femmme, Femm, Fem, Fe......"

2006,4/7
defile, 2000

2007'de, küratörlüğünü Ali Akay ve Levent Çalıkoğlu'nun yaptığı ''Public Page 48,49,51'' adlı sergide ilk kez görmüştük çin asıllı fransız sanatçı wang du'yu..
yeni projelerine bakarken, tekrar hatırladım o güzel sergiyi.. 
o zamanlar isimleri sansasyonları ile dergilerden eksik olmayan popüler yıldızlar; Britney Spears ,Ashley Judd ve Nichole Kidman'ın ayaklarını iyice devleştirerek gözümüze sokmuştu.. hatta nichole kidman'ın yamuk parmağı bir hayli konuşulmuştu.. imrenilen kadının eksikliğine hepimiz ortak olmuştuk :)))
" Femme, Femmme, Femm, Fem, Fe......" de ise Üç Güzeller temasına göndermede bulunan kadınlarının ya göğüsleri, ya bacakları, ya popoları, ya topuklu pabuçlu ayakları genetik mutasyona uğramışçasına kocaman kocaman dışarı fırlıyor..
o zamandan beri aynı konular üzerinde yoğunlaşan Wang Du, hala bu yolla aslında kanıksadığımız bir şeyi garipsememizi sağlıyor.. bugün insanlığı ''medyanın dışkıladığı'' varlıklar olarak gören sanatçı, medya eksenli yaşamlarımızın bizi kendi gerçekliklerimizden nasıl kopardığını gerçekten etkileyici bir biçimde anlatmaya çalışıyor...  onun yarattığı nesneler, her tarafımızı saran kitsch/pop nesnelerin arasına katılıyor..

3 yorum: