9 Ekim 2009 Cuma

izlemeli..

sergi açılış maili gelince, gördüğüm bu fotoğraf beni gerçekten çok meraklandırdı.. açıkçası tayfun serttaşın işlerini daha önce hiç görmemiştim.. sonra blogunu gördüm.. cv sini okudum.. daha da meraklandırdı.. sergiye gitmek istiyorum.. blogundaki Osep Minasoğlu söyleşisiyle daha da meraklandim.. 14 ekime az kaldı.. herkeze iyi seyirler..

NON, 14 Ekim – 14 Kasım tarihleri arasında Tayfun Serttaş’ın ‘Stüdyo Osep’ başlıklı külliyat projesi ile mekanın ilk solo sergisine ev sahipliği yapıyor.

Stüdyo Osep, İstanbul’un yaşayan en eski stüdyo ve set fotoğrafçılarından Osep Minasoğlu’nun 80 senelik yaşam ve fotoğraf tarihini yeniden üretmeye odaklanıyor. Geçmişin bireysel perspektiflerden sorgulanabildiği bir ‘olanaklılık’ ortamında, farklı sosyal konumlanmaların süregiden temsiliyet ilişkilerini sorunsallaştıran proje, sanatçının, Osep Minasoğlu biyografisi ve arşivi üzerine 10 yılı bulan araştırmalarının ürünü.

tayfun serttaş.. Sanatçı, yazar ve antropolog, istanbul ve bodrum’da yaşıyor... istanbul üniversitesi – sosyal antropoloji programından 2004 yılında mezun oldu... yıldız teknik üniversitesi – sanat ve tasarım fakültesi, disiplinlerarası sanat programındaki yüksek lisansını, ‘modernizm ve kültürel temsiliyet olguları bağlamında, istanbul’da fotoğraf ve azınlıklar’ konulu tez çalışması ile 2007 senesinde tamamladı... yurtiçi ve dışında birçok akademik proje ve çeşitli grup sergilerinde yer aldı... son katıldığı sergiler arasında becoming istanbul, the bitch is sleeping, aufwiedersehen berlin! (incompleteness of the narrative), relative positions and conclusions, unsound reason / adequate cause bulunmaktadır... çeşitli süreli yayınlar için uzun yıllar minorities konulu yazı dizileri hazırladı... çalışmakta olduğu konular arasında; toplumsal cinsiyet, azınlıklar, ötekinin kültürel mirası, kent antropolojisi, gündelik yaşam sosyolojisi, kentsel dönüşüm, sex işçiliği, göç & değişme, sosyo-politik stratejiler ve minör politika bulunmaktadır... halen agos gazetesinde yazıyor ve çalışmalarına galeri non ile devam ediyor...

http://tayfunserttas.blogspot.com/

http://galerinon.com

1 yorum: