2 Aralık 2009 Çarşamba

berlin-berlin 1


şansımıza gideceğimiz hafta her yerde yoğun sis vardı.. bizim gidişte ona rastladı.. 8.50 uçağı için sabah erkenden kalkıp saat 6.30 civarı atatürk havalimanına geldik.. o gün bir de iş yavaşlatma eylemi vardı.. o yüzden erken olmanın daha iyi olacağını düşündük.. ama sanırım büyük bir hataydı.. check-in yaptırırken uykulu gözlerle bize bakan memure iş yavaşlatma eyleminden haberi olmadığını.. sadece bir an önce eve gidip uyumak istediğini söyledi.. :)) gözler gerçekten fenaydı..
iş yavaşlatmaktan öte sis bizi vurdu.. aşkabat'dan gelen uçak sisten dolayı antalya'ta inmiş ve biz onu 12.50'ye kadar bekledik.. kalkışımız 13.30'u geçiyordu.. ne olacağını bilmeden beklemek çok sıkıcıydı.. bizden önceki çoğu uçak iptal oldu..

ayın 26'sında alexander hacke sunumuyla KREUZTANBUL@WORLDTRONCS etkinliği vardı.. bir çok türk grup sahne alacaktı.. bizde gitmeyi planlamıştık ama ne yazık ki öyle çok yürüdük ki berlin sokaklarında yorgunluğa vücudumuz dayanamadı.. ancak 28 kasım gecesi dağıtacak kadar güç bulabildik.. neyse işte bu 26'sındaki etkinliğe gidenler de bizim uçaktaydı.. nekropsi.. proudpilot.. batur sönmez...

yorgun bir uçak yolculuğundan sonra berlin'e varabildik.. iner inmez serdar almancasını konuşturmaya başladı.. ona çok iyi geldi.. yıllardır konuşmadığı dili teklemeden kullanmak.. arada bazı kelimeleri hatırlamakta zorlansa da sevgili aşkım gayet başarılıydı.. otel konum itibariyle süper bir bölgedeydi.. çok turistik olmasına rağmen her yere yakın.. alexanderplats.. müzeler adasının yanı.. tachales'e yürüme mesafesi.. falan filan..

otelin tepesinden atlayış yapmak mümkündü.. ama hiç düşünmedim bile..



otele valizleri bırakır bırakmaz attık kendimizi sokaklara.. noel öncesi.. her yer rengarenk.. sokak arası pazarları, önlerinde minik lunaparklar,çikolatalar,şekerler... hava hemen kararınca daha bir güzel.. ışıklar.. cıvıl cıvıl..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder