26 Şubat 2010 Cuma

paul auster ve görünmeyen..

bu adam için asla tarafsız olamam.. benim; süper, muhteşem, harika günümüz edebiyatının; postmodern yazarı paul auster..
''görünmeyen'' 'i ilk çıktığında hemen aldım.. ama okumak istemedim.. biliyorum ki bitecek ve bende ondan mahrum kalacağım.. tekrar eski kitaplarına dönüp tekrar tekrar okuyacağım..
ne yazık ki bitmesini beklemeden yazıyorum.. sonunu şu an çok merak ediyorum.. her zamanki gibi boooool sürprizli, yine gizem, beklenmeyen çıkışlar, gerilim, sürprizler, iyi bir kurgu..
şu an ortaları geçtim ve merak içinde bitmesin ister oldum..
ismi neden ''görünmeyen''.. görünmeyen kelimesi , şimdiye kadar okuduğum ve dikkat ettigim kadarıyla bir kere geçiyor; kitabın 2. bölümünde adam'ın yazdığı kitap hakkında tavsiye istemesinin üzerine, jim kendisinden bir örnek veriyor.. kendisinin yazmış olduğu kitapta; kendisinden birinci tekil şahısta bahsederek kendini görünmez kıldığını, böylece aradığı şeyi bulmayı imkansızlaştırdığını söylüyor.. gerçektende bu kitap; kişiliklerin görünmeyenleri hakkında bu kitap.. ruhsal bozukluklar, farklı cinsel tercihler, cinayet... bir sürü şey.. uygar bir maskenin altına nasıl gizlenir.. nasıl görünmez olur..
ben 2. bölümün sonlarındayım.. ve 3. bölüm ne olacak beni nasıl şaşırtacak merakla bekliyorum..
bu adamı seviyorum.. ve daha çok yazsın daha çok çok çoooooooook yazsın istiyorum..
bu arada kitabın içine de tunaya ufak bir not yazdım.. bakalım o kaç yaşında bu kitabı okuyacak ve notu okuyunca gelip yanağıma bir öpücük konduracak... :)))

2 yorum:

  1. Harika valla ben de post geçmiştim Auster'in son kitabı için tesadüfen bugün de buraya denk geldim. Auster hep yazsın biz hep okuyalım:)

    YanıtlaSil