9 Aralık 2010 Perşembe

bir nesne olarak meme..


çin, geleneksel sanatının dışında, çağdaş sanata da inanılmaz imzalar atmaya başladı..  çinli sanatçıların ülkelerini değiştirme, özgürlük elde etme arzuları, geçmişte kalanı ve geleneği yıkma eylemini sanatta kullanmalarını sağlıyor ve bu yıkıcı eylem onların yeni, ilgi çekici olmalarını mümkün kılıyor belki de.. 1980'lere kadar, batı sanatını sadece siyah beyaz reprodüksiyonlardan takip edebilen çin'li sanatçıların bu denli gelişmiş atağı beni daha da çok etkiliyor açıkçası..  

hala çin'de sansür devam ediyor.. hala çin'de yapılacak sergilerin ve işlerin açıklamaları devlete bağlı sanat ajanslarının denetiminden geçiyor.. bunun sonucu, sanatçılar undergraund sergiler yapmaya başlıyor.. daha sembolik arayışlar içine giriyorlar.. çıkan sonuçlara batının son dönemde ilgisi gittikçe büyüyor..
bunları yazmama sebeb olan bu çalışmaya gelecek olursak.. son dönem takip ettiğim, yaptıklarını sevdiğim sanatçılardan biri olan shu yong..
2008 de yaptığı bu çalışmanın ismi ''bubble woman''.. sınır tanımayan şehvet ve güç nesnesi olarak görülen, kadın vücudunun belki de en dikkat çekici yeri olan memelerin tasviri.. 



shu yong'un baloncukları aslında uluslararası bir üne de sahip.. 2009'da onur konuğu olarak katıldığı floransa bianelin de ki işlerinde, çin kültürü ile harmanlanmış rengarenk baloncuklar dev tuvallerde oldukça etkileyiciydi.. 

2 yorum:

  1. Bir nesne olarak meme, çok ilginç bi yorum olmuş :)
    Harika!

    YanıtlaSil
  2. gerçekten solu dizgin şehfet akıyo her yerinden :D memelerin :D entrasan :) ama her erkeğin elinin altında bulunması gereken bir eser olmuş :)

    YanıtlaSil