1 Şubat 2010 Pazartesi

shaun of the dead



benim için ''Shaun of the Dead''; coupling'den sonra gördüğüm en güzel ingiliz şeysi... :))
o güzel aksanlarıyla izlenecek en güzel romantik zombi filmi..
edgar wright süper.. hem yönetmen hem oyuncu olarak..
imdb'den 8.00 puan ve top 250 listesi içinde..
konusuna gelince..
Shaun, hayatında ciddi olarak daha hiçbir şeyi başaramamıştır... tüm hayatı, ne için yaptığını hala bilmediği işi, iki deli ev arkadaşı Ed ve Pete, kız arkadaşı Liz ve annesi arasında gidip gelmektedir... hayatındaki en önemli şeyse, kendini bulduğu tek yer olan Winchester adlı bardır... liz tarafından nerdeyse bütün kadınların erkeklerine en çok söyledikleri şey olan ilgisizlikle, annesi tarafından da yeteneksiz olmakla suçlanır.. arkadaşları ise; o’nun hakkında yorum yapacak kadar bile akıllı değildir... shaun bir gün hayatının fırsatını yakalayacağını düşünmekle zamanını harcarken bütün Kuzey Londra’yı zombiler basar... sokaklar ölülerin işgali altında kalınca ve ölüm hemen yanı başınızda olunca ne hissedersiniz? tabi ki Shaun gibi sevdiğiniz herkesi kurtarmayı... zaten kurtarılacaklar listesinde sadece dört isim vardır; Liz, Ed, Pete ve anne...
bence hafta sonu mısırların patlatılarak, hatta kocanıza ya da sevgilinize sarılarak seyredilebilecek en güzel romantik ve komik zombi filmi..

2 yorum:

  1. güzel filmdir shaun of the dead. ayrıca ingiliz harikaları arasına bence the it crowd da eklenmeli coupling'in yanında. müzik mevzusunu zaten hiç katmıyorum.

    bu arada benim blogumu takibe almışsınız, oradan gördüm sizin bloglarınızı, merak ettim nereden gördünüz acaba?

    YanıtlaSil
  2. muhtemelen bir arama sırasında bulmuşumdur heralde blogunuzu..
    ''the it crowd'' ne yazık ki izlemediğim bir dizi.. merak ettim doğrusu..

    YanıtlaSil