7 Mart 2010 Pazar

masamın üstündekiler..

cumartesi günü, uzun bir aradan sonra serdar'la baş başa dışarı çıktık.. hedef saat 21.00 deki SHOPPİNG & F***ING oyununa gitmek.. büyük bir heyecanla saat 16.30 civarı tuna'yı anneannesi ve dedesine bırakarak serdar'la çıktık ki.. hava berbat.. sözde arabayı almayıp tiyatrodan sonra süper içkili bir gece geçirecektik.. ama,feci yağan yağmurdan dolayı arabayla taksime doğru yollandık.. şişhanede park ettikten sonra.. hemen kendimizi BIG CHEF'S e attık.. rezarvasyonumuz olmadığı için.. biraz uğraşarak o soğukta bir masa ayarlayabildik.. hemen siparişimizi verdik.. dana carpaccio.. 4 peynirli pizza.. ve süper bir şili şarabı.. serdar daha önce gelmişti big chef's 'e.. benim ilk denemem oldu.. normal standartlarda bir yemek oldu bizim için.. çok çok sevdiğim, yemekten sonra yediğim bici bici tatlısı oldu.. o da sanırım çocukluğumu hatırlattığı için.. yıllar önce belki de 20-25 yıl önce antakya'ya annemin gerçek babasını görmeye gittiğimizde bizi bir yerlere götürmüşlerdi.. orada yemiştim bici bici'yi.. ağzımda kalan çocukluk tadı.. gül suyunun içinde su muhallebisi, üzerinde de pudra şekeri.. tabi big chef'sin yorumu da çok güzel olmuş.. üzerine ekstra bol çilek ve dondurma.. tekrar yemek için gidebilirim.. :)))

big chef'sden çıktıktan sonra.. daha zamanımız olduğunu düşünerek sefahathane.. yine eskileri yad etme.. biraz bira, biraz çerez.. ve eskileri konuşma.. sonra saatin geldiğini düşünerek.. tekrar gelmek üzere küçük bir veda..
oyun için mısır apt. geldik sonunda.. asansörün önü çok kalabalık olunca, doğru merdivanlere.. taksim'de en sevdiğim apt.'lardan mısır apt. binanın mimarı hovsep aznavur.. art nouveau tarzı yapılmış bu binanın 4. katında DOT... çıkarken bu zili gördüm.. serdar'la çok güldük.. DOT'un önüne geldiğimizde hayal kırıklığı.. oyun iptal... nasıl olur yaaaaa.. telefon ettiğimiz de aldığımız cevap çok komik.. onların sattıkları biletlerin sahiplerine iptali bildirmişler.. biletix'den alanlara sorumlu biletix'miş.. tam oyunun adına uygun duruma soktular bizi yani.. neyse çokda üzülmedik.. kırk yılda bir dışarı çıkmışız.. üzülmeye değer mi hiç.. arabayı aldık hemen eve gidip bıraktık.. yukarıdakilere hissettirmeden doğru kadıköy'e.. içeceğiz yaa... kafaya koymuşuz..tabi unutmuşuz.. nereye gidilir ne yapılır bilmiyoruz.. hele kadıköy'de.. önce karga'ya.. kendimi 10-15 yıl öncesinde hissettim.. Guns N' Roses ve bon jovi çalıyordu.. biralarımızı bitirmeden dayanamayarak kalktık.. ordan çıktıktan sonra trib diye bir yere girdik.. orası daha karakterli bir yer diye düşünürken.. orada da müzikler saçmalamaya başlayınca oradan da içkileri yarım bırakıp kalktık.. anladık ki kadıköy'de gidip iyi müzik dinleyebileceğimiz bir yer yok.. bilen varsa bana da söylesin..

eve geldiğimizde saat 24.00 olmuştu.. ufak bir yalanla oyunun iyi olduğunu söyledik.. anneanne ve dedeye getirdiğimiz tatlıları verip çoooooook teşekkür ettik.. şimdi serdar'la yeni hafta sonu planları yapmaya başladık bile.. inanılmaz bir yenilenme sağladı bize baş başa geçirdiğimiz bir kaç saat.. bakalım bundan sonraki hafta sonu planı ne olacak..

2 yorum:

  1. Ne güzel bir gece olmuş :)

    Sanki yıllar öncesinin Taksim çocukları biz değilmişiz gibi şimdi ne zaman gitsek elimiz ayağımız dolaşıyor.
    İskender yiyip dönüyoruz :)
    Kadıköy'de Arka Oda vardı.Hoş bozuldu diyorlar ama bilmiyorum.
    Bir de Trip'in üstü vardı 645 ama ona da ne oldu bilmiyorum.
    AA Budha var? dı :P
    Evet benim önerilerimin hepsi en az 5 yıl öncesine dayanıyor.
    Pek kaale alınası olmadı :)

    YanıtlaSil
  2. yaa evet.. resmen elimiz ayağımız dolaştı.. çok doğru tespit.. bir daha ki gece denemelerine bırakıyorum artık geri kalanını.. çocuklu aile sınıfına geçince yanlız dışarıya çıktığın gece en önemli gece oluyor.. o gece hiç bitmesin, her yere gireyim çıkayım istiyorsun.. çocuk olmadan iyi değerlendirin hafta sonlarını.. bak şimdi kendimi suçlu hissettim.. dünyanın en güzel şeyi çocuk sahibi olmak, canımız.. bir tanemiz.. diye bitireyim bari :))))

    YanıtlaSil