21 Mart 2010 Pazar

nereye gidiyoruz..

lambdaistanbul Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ı mahkemeye verdi... "Eşcinseller yok demiyoruz, tedavi edilmeliler" diye yapmış olduğu o korkunç açıklama sebebiyle.. ilk duyduğumda inanamadım, böyle bir açıklama nasıl bir bakış açısıyla yapılır.. bir bakanın görevi nedir? bu görev dahilinde halkı bilinçlendirmek yerine homofobik bir yaklaşımla bu insanları hasta yerine koymak ne kadar affedilmez bir hatadır..
bizim gibi gelişmekte olan ülkeler statüsündeyseniz hele, eşcinsellik gayri ahlaki kabul edilmekte, eşcinseller ağır sosyal ve hukuki baskılara maruz kalmaktadırlar... bu açıdan eşcinsellerin yaşadığı ayrımcılıkla mücadele, insan haklarının gelişimi açısından ayrı bir öneme sahiptir...
buna rağmen bir bakan böylesine ayrımcı, homofobik, cinsiyetçi bir söylemde bulunabilir mi? asıl tedavi edilmesi gereken durum bu değilmidir acaba?
eğitim düzeyinin bu kadar düşük olduğu ülkemizde; nelere sebebiyet verir diye düşünmeden yapılmış, bir ülkeyi temsil eden bakana hiç de yakışık almayan açıklama nasıl affedilir ?

4 yorum:

  1. ilk önce gidip kendisi tedavi olsun. biraz insanlık, biraz özgür düşünce ve hoşgörü tedavisi öneriyorum kendisine.

    YanıtlaSil
  2. Önyargı en tehlikeli hastalıktır.
    Nokta.

    YanıtlaSil
  3. Bunu guzel bi yalamak lazim.. Belki fikri degisir.

    YanıtlaSil
  4. çok katılıyorum ön yargı en tehlikeli hastalıktır..

    ve :)) güzel yorum nevincim..

    YanıtlaSil