30 Mart 2010 Salı

pink project..





JeongMee Yoon'u daha önceki postda yazmıştım.. tesadüf incelerken benzer bir projeye daha rastladım.. Portia Munson.. ressam, heykeltraş, enstalasyon sanatçısı,... o da aynı konu üzerinde araştırma yapmış durumda.. üstteki projenin ismi ''pink project'' kız çocukları ve kadınların hiç bir kültür ve ırk gözetmeden nasıl pembeye bağımlı yapıldığı.. bu projesini 1994 den bu zaman kadar bir çok müze ve sergide yerleştirme olarak sergiledi.. bir şeyler eklendi.. ya da bir şeyler çıkarıldı..

“Boy in Pink; Boy in Blue” (boy)
1994-1999
“Boy in Pink; Boy in Blue” (boy)
1994-1999
“Girl in Pink; Girl in Blue” (girl)
1994-1999
“Girl in Pink; Girl in Blue” (girl)
1994-1999
bu projesi de aslında yine cinsiyet ayrımına dayanıyor.. aynı kız çocuğuna hem pembe hem mavi ve aynı erkek çocuğuna hem pembe hem mavi giydiriliyor..

2 yorum:

  1. çok zekice bulduğumu belirtmek isterim. kimliklerimiz üstümüze giydirilen ya da dayatılan şeyler ile belirleniyor. bu projeye bir de aynı çocuğun elinde oyuncak tabanca ya da bez bebek olan versiyonlarını da ekleyebiliriz bence.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle çok başarılı bir proje.. belki dediğini yapmış bile olabilirler.. 1 hafta içinde benzer 2 proje üst üste geldi.. tabanca ve bez bebekde muhtemelen tamamlayıcı güzel unsurlar olur..

    YanıtlaSil