9 Mart 2010 Salı

ron mueck











insanı sarsan, tedirgin eden, kaşındıran, hayretler içinde bırakan bir heykeltraş, sanatçı, bence bir psikopat.. Ron Mueck.. hiperrealizm demişken, heykelde tek geçtiğim büyük üstat.. öyle büyük hayranlık duyuyorum ki.. bir gün yaptıklarını izleyebilirmiyim acaba..
sanatçı avustralya doğumlu.. oyuncak yapan bir ailenin içinden geliyor.. babasının ölümünden sonra başlıyor bu müthiş heykelleri yapmaya.. ilk dikkat çektiği eseride ''dead man''.. kendi babasının çıplak bir heykeli.. gözün normal büyüklükteki her şeye alışkanlıkla baktığını, dikkati detaylara çekmek için ölçekle oynadığını vurguluyor sanatçı... ve tartışılmaz bir başarıyı tanımlıyor bu dedikleri...

10 yorum:

  1. bunların heykel olduğuna inanamadım.
    cidden böyle şeyler yapabilmek için psikopat olmak lazım.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Didem'cim numaranı kaybettim bana mesaj atabilir misin ltf? sevgiler

    YanıtlaSil
  4. inanılmaz yapıyor bu adam.
    ben de canlı görmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  5. en izlemek istediğim sanatçılardan bir tanesi.. umarım bir gün gelir.. bence de biraz psikopatlık var.. :))

    denizcim sana msj. attım.. :))

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten şahane ,fotoğrafları bile oldukça etkileyici ki bir eserini bir müzede görme şansım oldu ,nutkum tutuldu.Çok başarılı çok.

    YanıtlaSil
  7. Ron Mueck!!! tam 4 kere gittim bu sergiye. Su anda Melbourne ngv sergileniyor. Gercekten kelime bulamiyorum. Insanin nefesi duruyor!! Sergiden ciktiktan sonra, disarida oturdum, etrafima bakindim. Her sey hem cok anlamli , hem de o kadar anlamsiz geldi ki.. Bir insanin yarattigi o muhtesemlik karsisinda binlerce insanin bir bok becerememesi falan..bosver, bana baya bi vurdu sevgili Ron Mueck!! Ustelik bu sehirde dogmus, ayni sokaklarda yurumusuz..
    Bence modern heykelin duayeni Ron Mueck!!
    Hadi gel, birlikte yine gidelim:)) hadi!!

    YanıtlaSil
  8. ne kadar büyük bir şans ron mueck'i izlemek nevin.. oradaki sergisine bir de benim için git :))
    senin bu davetlerini çok seviyorum.. keşke karşı komşuya kadar gitmek gibi yakın olsada arada atölyene gelip bir türk kahvesi höpürdetsek.. seninle bu sergiyi beraber gezmekde zevkli olurdu.. :))

    YanıtlaSil
  9. ah ahhhhh. benim de en beğendiğim sanatçılardan biri ve ben de şanslıyım ki gerek kişisel gerekse de karma sergilerini görme fırsatım oldu. ayrıca yeteneği ve sabrında dolayı kendisini çooook kıskanıyorum.

    YanıtlaSil
  10. bende bütün izleyenleri kıskanıyorum.. :))

    YanıtlaSil