3 Nisan 2010 Cumartesi

L H A S E

nerden geldi aklıma lhasa dinlemek.. o da yakın zamanda kaybettiğimiz güzel seslilerden.. 1 ocak 2010 da, 21 ay göğüs kanseri ile savaştıktan sonra, buradan gitti.. arkasında hüzünlü bir ses ve 3 albüm bıraktı.. sesinden sıkınılmayacak, hep dinlenecek 3 albüm..

2005 yılında istanbul caz festivaline gelmeden önce duymuştum adını.. inanılmaz güzel, hüzünlü, ve tok bir kadın sesi.. inanılmaz dolu dolu 37 yıllık bir hayat..

babası meksikalı, annesi ise amerikalıydı; dolayısıyla hayatı meksika ve ABD arasında geçti... müzik hayatına ilk olarak çok küçük yaşta san francisco da, greek cafe de şarkı söyleyerek başladı.. 19 yaşında kanada'ya taşındı.. şarkı söylemeye devam etti.. 97 de ilk albümünü çıkardı.. sonra fransa'ya taşınma, şarkı söylemeye ara verip şarkı sözü yazmaya başladı.. ve sonra tekrar kanada 2003 de 2. albüm.. arkasından gelen,bir çok ödül..bir çok konser..

ve son albüm 2009 nisanda çıktı.. o hüzünlü, güzel sesini de geride bıraktı..








Lhasa MySpace Music Videos

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. didem'cim ilk yorumumda yanlis cumle kurmusum, takarim boyle seylere , biraz hastayimdir, sen silersin onu.

    Lhasa'yi nin cok sevdigim bir ses olduguna dair bir yorumdu. resim yaparken cok dinler, kendimden gecerim. Cok genc yasta aramizdan ayrilmasi ise cok buyuk sanssizlik gercekten :(

    YanıtlaSil