1 Temmuz 2010 Perşembe

ilk adımı sen at..


tesadüf olarak denk geldi, ama seattle gay pride'ın üzerine böyle bir yazı iyi olur diye düşündüm..
kürt sorununa en bomba çözümü sunan, Rize Belediye Başkanı Ak Partili Halil Bakırcı'nın söyledikleri sanırım sözün bittiği nokta oldu.. bakırcı bütün türk erkeklerine seslendi..
...ilk adımı sen at..
ne dedi..
“Güneydoğu’da ikinci eş yaygın. Bu bizim kültürümüzde vardır. Bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum” dedi..
hısımlığın gelişmesi için, ikinci eşlerin Doğu’dan alınmasını önerdi... kürt kızları, ankara'nın berisine 2. eş olarak gelecek yani.. üstüne üstlük bunu yaparken bir de devlet desteği istedi..
 ''zaman zaman ikinci eşler de olmuştur... bu bizim kültürümüzde vardır... kanunlarımız buna müsait değildir ama maalesef Türkiye’de oluyor... insan belli bir yaşa gelmiştir, çocuğu olmuyor veya eşi rahatsızdır... bunu söylemek istemiyorum ama Türkiye’de görünen bir gerçek vardır... bu gerçeği kabullenelim... insanlar, evlilik ihtiyaçlarını metres veya benzer şekilde ( bu benzer şekil ne olabilir acaba?) tamamlıyor... bu tip insanların bunlara girmemesi lazım... bu bölgelerden evlilik ve hısımlıkları artırarak, devletin de teşvikiyle önümüzdeki 30 yıl gibi bir sürede yaşanan sorunların aza ineceğine ve çözüleceğine inanıyorum... yoksa askeri yöntemle kavga ve dövüşle çok ciddi bir şekilde çözüleceğine ben inanmıyorum... azalır, tekrar tırmanır...''

nasıl..
Irkçı, ayırımcı, cinsiyetçi, çağdışı, Kürtleri ve bence tüm kadınları aşağılayan bir söylem...
AK parti ne yapacak.. veya ne yapmalı..
aslında bütün partiler ne yapmalı..
bu zihniyetleri tek tek partilerinden temizlemeli.. siyasi düşüncesi ne olursa olsun.. bu adamlar devlet kademesinde yer almamalı.. mümkünse (keşke mümkün olsa) bu adamlar.. bu zihniyetler ıssız bir adaya gönderilip, bütün ulaşım araçları yok edilip bir daha konuşmaması sağlanmalı.. hepsi birlikte mutlu mesut yaşasın.. benden benim çevremden uzak olsun..çok ütopik biliyorum.. ama bu adamları ne duymak, ne görmek istiyorum..

3 yorum:

  1. savaşmayın sevişin mi diyor bu adam şimdi kendi çapında /: kadınları mal gibi gören heriflerden nefret ediyorum. rize'deki bu amcanın arkasını kim toplıycek acaba? çok meraktayım (:

    YanıtlaSil
  2. evet çare sex'te.. hem de istenen yasal ve devlet destekli..
    arkasını toplayan 1. 2. 3. 4. leri vardır mutlaka diye düşünüyorum!!

    YanıtlaSil
  3. cok feci agzimi bozmak istiyorum bazen, ama bu adamlar icin o bile iltifat olur!

    YanıtlaSil